Osteopatija- lijek za bolnu kralježnicu

Davor Gobac dolazi na osteopatske tretmane zbog bolova u donjem dijelu leđa
20/08 13:50

Osteopatskim se tretmanom prvenstveno djeluje na kralježnicu, poboljšava cirkulaciju krvi i limfe te ponovno uspostavlja ravnoteža u organizmu i djeluje na sposobnost tijela da se samo izliječi

Osteopatija je metoda liječenja, znanost, vještina i filozofija koja se zasniva na precizno definiranim načelima i palpatornim zahvatima kojima se mogu liječiti razna bolna stanja. "Osteopatskim se tretmanom prvenstveno djeluje na kralježnicu, oslobađa živce, te poboljšava cirkulaciju krvi i limfe", kaže doktor osteopatske medicine Senad Kasumović koji već godinama radi u Zaprešiću.


Osteopatskim se tretmanom ponovno uspostavlja ravnoteža u organizmu i djeluje na sposobnost tijela da se samo izliječi. Osteopatija je posebna zdravstvena grana, precizno regulirana i definirana. Ne studira se u sklopu medicinskog fakulteta, a tijekom studija, koji traje pet godina, najviše se važnosti pridaje anatomiji, fiziologiji, neurologiji i radiologiji.

Metoda američkih Indijanaca

Osteopatija je nastala sredinom 19. stoljeća u SAD-u. Osnovao ju je dr. Andrew Taylor Still (1828-1917), čiji je cilj bio liječenje oboljelih bez lijekova i kirurških metoda. Na njega su imali utjecaj zakoni prirode, metode liječenja Američkih Indijanaca, stare vještine namještanja kostiju, i orijentalna filozofija.

"Osteopatijom se mogu uspješno tretirati razni bolovi uzrokovani funkcionalnim poremećajima kao što su: bol u vratu, leđima i zglobovima,
sportske povrede, traumatske povrede uslijed nesreća, posljedice povrede glave, glavobolje, migrene, česte upale sinusa, disfunkcija zgloba vilice, neuralgija trigeminusa. Osteopatski tretman utječe na smanjenja stresa i   relaksaciju. Osteopatijom se ne liječe  genetske, infektivne bolesti, rak i multipla skleroza", kaže Senad Kasumović

Normalna funkcija zglobova

Osteopatski tretman počinje s anamnezom,  analizom posture, gdje se u obzir uzima statičko stanje mišićno-koštanog sistema, a upotpunjuje se testovima kretanja. Palpacijom osteopat utvrđuje mjesta  pojačane napetosti i blokade u tkivu, te se na kraju dobiveni dobiveni status ujedinjuje s RTG, CT ili MR nalazima kao i ostalim nalazima koje pacijent posjeduje. Osteopat pokušava različitim tehnikama ponovno uspostaviti normalnu funkciju kostiju i zglobova, opustiti mišiće i omogućiti zdrav ritam funkcioniranja organa, te metabolizma u čitavom organizmu.


Davor Gobac: Nakon tretmana bol iščene

Na osteopatske sam tretmane počeo dolaziti zbog bolova u donjem dijelu leđa koji mi se povremeno javljaju i zbog koji par puta nisam mogao ni hodati. Nakon tretmana bol iščezne te se opčenito osjećam puno bolje, ali ne dolazim redovito već samo kada me ukoči.

zdravlje*LJEPOTA

zdravlje*MEDICINA

zdravlje*SPORT

zdrava*HRANA I PIĆE

zdravlje*SEKS

zdrava*ALTERNATIVA