Renata Sopek predstavlja 4 vježbe za potpuno ravan trbuh

Renata Sopek, popularna RTl-ova voditeljica je u fitness centru Cibona pokrenula program gubitka tjelesne težine i promjene prehrambenih navika Smršavi.com. Program Smršavi kreiran je od grupe profesionalaca  te garantira korekciju i kasniju kontrolu tjelesne težine i  učvršćivanje tijela u samo pet tjedana .

U program su, osim fitness instruktorice i domaćice Renate Sopek, uključeni i treneri s dugogodišnjim iskustvom u individualnom pristupu, Igor Brajak i Stipe Marina, magistar nutricionizma, psiholog, doktorica medicine i plesna pedagoginja Maja Mlađenović.

Renata Sopek ima dugogodišnje iskustvo rada na području fitnessa. Od svoje šesnaeste godine vježba, bavi se plesom i odlična je poznavateljica aerobica, pilatesa, thai boa i fitnessa. Izdala je četiri DVD-a "S Renatom Sopek u dobroj formi". Nositeljica je projekta jutarnjeg vježbanja "U dobroj formi" na RTL-u . U svom fitness centru Cibona radi kao individualna i grupna trenerica.

Renata Sopek početnicima preporučuje izvođenje po četri vježbi za trbuh koje će u vrlo kratkom roku dati rezultate. Vježbe je potrebno izvoditi po deset puta u tri serije.

 

1. Vježba za gornje trbušne mišiće

Legnete na pod. Laktovi su savinuti s rukama ispod glave. Koljena su savinuta sa stopalima na podu. Podižemo gornji dio tijela prema gore i zadržimo par sekundi sve dok ne osjetimo trbušne mišiće. Kada se vraćamo nazad, nikada ne idemo skroz do poda. Dok ležimo udahnemo, a prilikom dizanja gornjeg dijela izdahnemo. Vrat mora biti u ravnini s kralježnicom, laktovi rašireni i pogled prema stropu. Ne pomagati pri izvođenju vježbe rukama.

2. Vježba za gornje i donje trbušne mišiće

Sjednete, skvrčite noge u koljenu i ispružite ruke. Vježbu izvodimo tako da privlačimo koljena prstima i spuštamo se gornjim i  donjim dijelom tijela prema podlozi, pazeći da radnju radimo istovremeno. Važno je osjetiti da se vježba izvodi iz trbuha. Nikada ne spuštati tijelo do kraja na tlo.

3. Vježba za bočne trbušne mišiće

Sjedimo u poluprofilu. Privlačimo bočno koljena prema prsima i lagano se odgurnemo rukom kojom se pridržavamo za tlo. Dok sjedimo je udah, kada se privučemo izdahnemo. Obratiti pažnju da zatežemo bočne trbušne mišiće. Sami dodatno poradite na kontrakciji mišića.

4. Vježba za bočne mišiće

Zauzmemo sjedeći položaj. Koljena su savinuta. Rukom koja je ispružena pokušavamo dotaknuti stopalo iste noge. Gornji dio tijela je odvojen od podloge i u početnoj i završnoj točki izvođenja vježbe. Pokret raditi samo s gornjim dijelom tijela. Stražnjica je fiksirana uz podlogu. Kada je tijelo ravno udahnemo, a kada krenemo rukom prema stopalu, izdahnemo.

zdravlje*LJEPOTA

zdravlje*MEDICINA

zdravlje*SPORT

zdrava*HRANA I PIĆE

zdravlje*SEKS

zdrava*ALTERNATIVA