Mjerenjem kiselosti organizma do jačeg imuniteta

12/08 17:00

pH-dijagnostika suvremeni je način određivanja ukupnog stanja ljudskog tijela, a bazira se na mjerenju kiselosti organizama

pH-dijagnostika suvremeni je način određivanja ukupnog stanja ljudskog tijela, a bazira se na mjerenju kiselosti organizama koja, pređe li prag tolerancije, može uzrokovati pad imuniteta i stvoriti podlogu za niz bolesti.

Dijagnoza pH stanja organizma preporučljiva je svima, a naročito onima koji se intenzivno bave sportom, budući da veliki fizički napori uzrokuju dodatno zakiseljenje organizma. pH-dijagnostika se u vrhunskom sportu primjenjuje intenzivno posljednjih desetak godina, a zagrebački fitness trener Hrvoje Barlović primjenjuje je kod svojih klijenata.

"Cjelokupna procjena stanja organizma obuhvaća i analizu ukupnog postotka masnog tkiva te postotka masnog tkiva oko organa, količine vode u organizmu te ukupne mišićne mase tijela", kaže Hrvoje Barlović koji na osnovu tih parametara te detaljne analize prehrambenih navika pojedinca, izrađuje korekcijski i individualno prilagođeni plan prehrane, a cjelokupni program provodi u suradnji sa stručnjacima iz područja medicine, biotehnologije i nutricionizma.

Bolesti uzokovane zakiseljenim organizmom

"Svaki organizam ima svoju tzv. acidobazičnu ravnotežu, a normalno acidobazično stanje uključuje kolebanje koncentracije vodikovih iona u izvan staničnoj tekućini unutar granica vrijednosti pH od 7,36 do 7,44.  Patološka stanja poremećaja acidobazične ravnoteže nazivamo alkaloze ili acidoze ovisno o pomaku krivulje u lužnato ili kiselo. No, budući da suvremeni život i prehrana uglavnom uzrokuju kiseljenje organizma, daleko je češće i opasnije povećanje pH faktora.

Za kiseljenje organizma, na primjer, uzrokuju razne bolesti poput dijabetesa, konzumacija alkoholnih i zaslađenih pića, kolača, povećani unos mesa, povraćanje u trudnoći, gladovanje, nedostatak kisika koji se javlja kod alergija i opstrukcija dišnih putova, konzumcija duhanskih proizvoda, konzumacija lijekova, problemi s probavnim sustavom. Stanje blage alkaloze ili acidoze bez većih simptoma često su trenutna i prolazna, jer tijelo ima svoje tzv. pufere kojima ih vraća u normalno stanje. Problem se javlja kod konstantne metaboličke intoksikacije organizma jer tada dolazi do nemogućnosti oporavka tijela te posljedično do promjena u organizmu.

Moguće posljedice su konstantan umor, otežano mršavljenje, a u nekim slučajevima i povećano debljanje uslijed usporavanja metabolizma. Kod ljudi sklonijih mršavljenju dolazi do pojačanog gubitka mišićne mase, hormonski se sustav može bitno poremetiti, te dovesti organizam u stanja opasna po zdravlje, a čest su slučaj i poremećaji bubrežne i plućne funkcije.

zdravlje*LJEPOTA

zdravlje*MEDICINA

zdravlje*SPORT

zdrava*HRANA I PIĆE

zdravlje*SEKS

zdrava*ALTERNATIVA