3 način za ublažavanje PMS-a

18/01 10:38

Tegobe koje uzrokuje PMS nije potrebno rješavati samo tabletama. Moguće ih je ukloniti i na neke druge načine

Gotovo da ne postoji žena koja se neće složiti da prije menstruacije proživljava najgore dane u mjesecu. Međutim, tegobe koje uzrokuje PMS nije potrebno rješavati samo tabletama.Moguće ih je ukloniti i na neke druge načine, primjerice prehranom i određenim vježbama. Detaljnije informacije o toj temi, donosimo u sljedećih nekoliko redaka!

Prehrana

Premda je tih dana u mjesecu želja za slatkišima izraženija nego inače, takve namirnice žene bi trebale izbjegavati u širokom krugu. Potrebno je smanjiti i unos kofeina i soli. Za razliku do slatkiša, potrebno je pojačati konzumaciju namirnica koje sadrže omega 3 masne kiseline (riba), zatim voća, povrća i mahunarki.

Fizička aktivnost

Osim prehranom, simptome pms-a moguće je ublažiti i fizičkom aktivnošću. Tih dana u mjesecu preporučaju se šetnje, lagane aerobne vježbe, rolanje i vožnja biciklom, a svakako izbjegavajte odlazak u teretanu.

Namirnice koje pobjeđuju stres

S obzirom da je tih dana u mjesecu raspoloženje na najnižoj mogućoj razini, pojačajte unos namirnica koje će ublažiti takvo stanje. Frižider opskrbite avokadom, brusnicom, bananama i bundevama.

zdravlje*LJEPOTA

zdravlje*MEDICINA

zdravlje*SPORT

zdrava*HRANA I PIĆE

zdravlje*SEKS

zdrava*ALTERNATIVA