Leksikon zdravlja zapisan u zvijezdama

astrologinja Anđelka Subašić kaže da je mnogo toga vezano za naše zdravlje zapisano u zvijezdama
20/10 13:04

Astrologinja Anđelka Subašić je u svojoj knjizi “Uzmite sudbinu u svoje ruke” opisala i utjecaj planeta na zdravlje čovjeka. Naime, planeti ne donose poteškoće, već trend kako će se, ovisno o položaju planeta, osoba odnositi prema sebi i svojem zdravlju, kao i životnim okolnostima koje ih prate i na taj način utječu na zdravlje.

O zdravlju obično promišljamo i uistinu brinemo tek onda kada je narušeno. Tada ništa nema cijenu. Gotovo da nema osobe na ovom svijetu koja ne zna kojem horoskopskom znaku pripada, no možda postoje još neki koji ne znaju da, ovisno o tome koji smo horoskopski znak i kako koji planet na nas utječe, možemo otkriti razlog svog zdravstvenog problema, kakvim smo bolestima i tegobama skloni te doznati što učiniti kako bi se taj problem umanjio. Natalna karta je genetska slika koja prikazuje slabosti i predispozicije za bolesti koje se mogu razviti kod svakog pojedinca. Svaki horoskopski znak ima svoj planet, ali na zdravstveno stanje pojedinca itekako mogu utjecati i ostali planeti, kao i njihov položaj u određenom trenutku.

Tih deset planeta, ovisno o položaju i horoskopskom znaku, imaju moć da nas otjeraju u totalne psihofizičke ponore, no i utjecaj na to da se osjećamo bolje nego ikada. Astrologinja Anđelka Subašić je u svojoj novoj knjizi "Uzmite sudbinu u svoje ruke" između ostalog opisala i utjecaj planeta na zdravlje čovjeka. Kako je objasnila, planeti ne donose poteškoće, već trend po kojem će se, ovisno o njihovu položaju, osoba odnositi prema sebi i svojem zdravlju, kao i životnim okolnostima koje je prate i utječu na zdravlje.

"Svakako treba početi s Mjesecom koji najviše utječe na vodu - plimu i oseku, a budući da se naše tijelo ponajviše sastoji od vode, tako puno utječe i na nas. Dnevno mijenja raspoloženje i utječe na krvarenja. Preporučuje se da se prilikom vađenja krvi ili operacija pripazi na mjesečeve mjene. Američki kirurzi to čak i prate, pa tako zahvate radije obavljaju u vrijeme mlađaka, a ne u vrijeme punog Mjeseca jer su tada krvarenja puno jača i teže ih je zaustaviti. Položaj Mjeseca u trenutku rođenja osobe utječe na njeno opće stanje, a osim toga ima utjecaj i na prehranu, pa za vrijeme punog Mjeseca ne treba unositi puno tekućine, kao ni hrane", objasnila je Anđelka Subašić.

Sunce je, pak, planet koji utječe na raspoloženje, objašnjava astrologinja te dodaje da se za vrijeme dok je Sunce u vašem znaku napadnuto nikako ne trebate naprezati, već odmarati. Merkur je planet koji također utječe na raspoloženje, ali i na komunikaciju.

"Merkur je jako izražen u djevici i blizancima. Loše zdravstveno stanje uzrokuju nervoza i loša komunikacija. On je taj zbog kojeg boli želudac od živaca. Stres treba iskomuncirati, verbalno ga izreći, upakirati ga i izbaciti van. Merkur jako utječe na štitnjaču, na jezik i prste", objasnila je Anđelka Subašić.

Kratkoročne utjecaje ima i Venera – planet vrlo lijep, ali i "otrovan". Ona uzrokuje mučnine, kao i emotivnu osjetljivost koja dovodi do izrazito velike tuge. Ako je nečija Venera napadnuta, to se vidi na vanjskom izgledu osobe, na koži, krvnoj slici, pojavljuju se anemije, ali i ozbiljnije bolesti, što ovisi o planetu koji uzrokuje problem s Venerom.

Opasni Saturn

Mars, pak, kaže astrologinja Anđelka Subašić, upravlja adrenalinom. Njegov negativan utjecaj očituje se u ozljedama kao što su lomovi, porezotine, opekline i slično. Dovodi i do povišenog tlaka, a nakon što se osoba uzruja, može dovesti i do udara. Srce je jako osjetljivo na utjecaj Marsa.

"Jupiter je planet koji donosi ekspanziju. Ako je osoba bolesna, tada se bolest ubrza, a ako je dobar utjecaj, tada osoba lakše, prije ozdravi. Pod utjecajem Jupitera osobe se znaju nekontrolirano ponašati (od pretjerane zanesenosti i oduševljenja pa sve do pretjerane tuge i pesimizma). Nekontrolirano prejedanje je također posljedica utjecaja Jupitera. On na mentalnom planu povećava naša očekivanja. Saturn je suprotnost Jupiteru, ja bih ga slikovito opisala kao planet korizme. Negativan utjecaj Saturna dovodi do osjećaja iscrpljenosti, osobe su sive i blijede. Dovodi do depresije, odnosno negativnog razmišljanja, do problema s imunitetom koji osoba sama prouzrokuje jer mnogo brine, nepravilno živi i hrani se nezdravo. Saturn traži disciplinu i ozbiljan pristup svakoj boljki i tegobi", ispričala je Anđelka Subašić te dodala da je, za razliku od Saturna, Uran planet koji ne zahtijeva savršenu disciplinu, ali uzrokuje velike stresove i nagle neočekivane životne promjene, čime utječe na živce, što se posebno može vidjeti kod vodenjaka. U pozitivnom smislu donosi rješenje svih problema, kao i straha.

Možda je najkompliciraniji planet koji utječe na ljudsko zdravlje Neptun, jer se s njim, kako kaže astrologinja Anđelka Subašić, pojavljuju sve nejasne, nedefinirane zdravstvene tegobe, uzrokovane psihosomatski:

"Pod Neptunovim utjecajem osobe su preosjetljive na narkoze. Anesteziolozi bi trebali paziti kada je Neptun aktivan, naravno uz utjecaj Mjeseca. Bolesti na čiju pojavu utječe Neptun prije će se izliječiti alternativnim načinima i bioenergijom. Kada je pozitivan, Neptun daje pozitivu, svi problemi nestaju sami od sebe i osobe se osjećaju duhovno iscijeljene", kaže Anđelka Subašić.

Posljednji od deset znakova jest Pluton, koji izaziva psihičke i fizičke bolkade, tumore, podmukle bolesti koje pod njegovim negativnim utjecajem lako izbiju na površinu: "Prilikom negativnog utjecaja Plutona osobe imaju izražen osjećaj moći koji može imati negativne posljedice. Podmukle bolesti neočekivano izlaze na vidjelo. Kada je pozitivan, daje osobi priliku da riješi potisnute psihičke probleme i tada je psihoterapija najbolja moguća pomoć."

zdravlje*LJEPOTA

zdravlje*MEDICINA

zdravlje*SPORT

zdrava*HRANA I PIĆE

zdravlje*SEKS

zdrava*ALTERNATIVA