Zdravlje

Uniderm – recenzije, cijena, gdje kupiti, kupiti sada

‘H2> oblik Izdanje i sastav

oblik doziranja je krema za vanjsku upotrebu 0,1%. Masa bijele ili skoro bijele boje (15 g ili 30 g u aluminijske cijevi, u kartonskoj paketu 1 tuba)

1 g kreme sadrži:

 • aktivna tvar: 1 mg mometason furoat;
 • ekscipijenti: cetostearilni alkohol, hexyleneglycol, makrogol 20 cetilstearil, 40-55 gliceril monostearat, razrijedi fosforne kiseline, titan dioksida, bijelim vazelinom, aluminij škrob octenylsuccinate, pčelinji vosak bijela, pročišćena voda

.

farmakološka svojstva

‘H3> Farmakodinamika

Uniderm ima protuupalno, antiexudative, Antipruritičko učinak.

mometason potiče oslobađanje proteina koji inhibira fosfolipaze A2. Ti proteini ili tzv lipocortin, odgađajući proces otpuštanja arahidonske kiseline, kontrola biosintezu medijatora upale -, prostaglandine i leukotriene

‘H3> Farmakokinetika

apsorpcija Uniderm beznačajan. 8 sati nakon primjene kreme na neoštećenu kožu (bez occluzionna zavoji) u sistemskoj cirkulaciji može se detektirati oko 0,4% aktivne tvari.

Indikacije za uporabu Uniderm

Prema uputama Uniderm prikazane za ublažavanje upalnih simptoma i svrbež uzrokovane dermatitis, osjetljiv na tretman kortikosteroide.

Kontraindikacije Uniderm

 • akne rosacea;
 • virusna infekcija kože uzrokovano varičela zoster, herpes simpleks tipa 1 i 2;
 • zaraznih oboljenja kože bakterijske i gljivične etiologija,
 • perioralni dermatitis;
 • sifilis;
 • tuberkuloze;
 • poslije cijepljenja s Reakcijska;
 • liječenje velikim područjima kože i / ili produljeno upotrebu u trudnoći i dojenja,
 • u dobi od 6 mjeseci;
 • preosjetljivost na kortikosteroide;
 • netolerancija lijekova komponenata.

Treba paziti prilikom dodjeljivanja Uniderm za liječenje kože i kožni nabori, uz korištenje propusnim preljeva na velikim područjima oštećene i / ili za dugo vremena (posebno kod djece).

Upute za upotrebu Uniderm: postupak i doziranje

krema Uniderm primjenjuje izvana, primjenjujući ga u tankom sloju na zahvaćena područja kože.

Postupak se provodi 1 put dnevno. Trajanje tijekom određuje liječnik, s obzirom na tolerancija pacijenta, kliničke važnosti i ozbiljnosti popratnih pojava.

Nuspojave

 • alergijske reakcije s: kontaktni dermatitis;
 • dermatološki reakcije s: rijedak – peckanje, suhoću i iritaciju kože, akne, svrbež, Miliaria, hipertrihoze, perioralni dermatitis, hypopigmentation, vlaženje kože, pojavu sekundarne infekcije, folikulitis, atrofiju kože, strija; vrlo rijetko – formiranje pustule i papule;
 • drugi. Na pozadini dugotrajne terapije i / ili primjenom kreme na velikim područjima oštećenja kože ili uporabom propusnih preljeva – adrenalne insuficijencije, Cushing-ovog sindroma i drugih neželjenih pojava, karakteristična za sustavnu primjenu kortikosteroida

‘H2> predozirati

Simptomi predoziranja su: sekundarna adrenalna insuficijencija i drugi poremećaji funkcije hipotalamo-hipofizno-adrenalne linije

.

Preporučena simptomatske terapije, ako je potrebno, korekcija ravnoteže elektrolita. Lijek se preporučuje otkazati, ali ako se liječenje produžen, ukidanje treba biti postupan.

Posebne upute

rizik od sistemskih učinaka kortikosteroida pojavljuje u liječenju opsežnih kožnih površina tijela za dugo vremena, a povećava kada nanošenja kreme u zatvorenu zavojem. Dakle, želite kontrolirati stanje pacijenta za pravovremeno otkrivanje simptoma, suzbijanje funkciju hipotalamo-hipofiza-adrenalna os i Cushingov sindrom.

To je nemoguće da bi kremu u oči.

Zbog prisutnost u pripravi propilen glikola mogu izazvati iritaciju na mjestu primjene. U tom slučaju, aplikacija Uniderm treba zaustaviti i dodijeliti odgovarajuću terapiju.

Učinak GCS može promijeniti simptome nekih bolesti kože, to treba uzeti u obzir pri dijagnozi.

nakon dugotrajnog tretmana odjednom krema povlačenje lijeka može uzrokovati razvoj sindroma od Ricochet (a dermatitis s intenzivnim crvenilo i peckanje). Stoga, za poništavanje Uniderm polako pomoću povremenog režim liječenja.

Proces ozdravljenja uz primjenu kortikosteroida može usporiti.

Oprez preporuča koristiti kreme za tretman u pedijatrije.

Korištenje u trudnoći i za vrijeme dojenja

Zbog kortikosteroidi prevladati barijeru, postoji rizik od negativnog utjecaja na Underme fetusa, stoga izbjegavati dugotrajnu uporabu i visoke doze lijeka tijekom perioda gestacije.

Kortikosteroidi se izlučuje u mlijeku. Preporučljivo je da se zaustavi dojenje u liječenju velikim područjima kože lezije, kada se pretpostavlja dugoročno liječenje visokim dozama mometazon.

Upotreba u djece Uniderm

kontraindiciran imenovanje Uniderm djeca do šest mjeseci.

Dob 0,5-2 godina trajanje liječenja ne smije biti veća od 5 dana.

Sigurnost i učinkovitost kreme za liječenje djece starije od šest mjeseci za više od 42 dana nisu postavljeni.

U imenovanju drogu djeci trebali biti svjesni da su na veliki rizik od suzbijanja funkcioniranju hipotalamo-hipofiza-nadbubrežna sustavu, zajedno s razvojem Cushingov sindrom. To je uzrokovano visokom omjeru površine prema tjelesnoj težini.

Dugotrajno izlaganje GCS na tijelo djeteta može uzrokovati povredu njegovog rasta i razvoja, tako da bi trebao koristiti minimalnu djelotvornu dozu za kratko vrijeme.

‘H2> interakcije lijekova

Interakcija krem ​​Uniderm s drugim lijekovima / nije instaliran.

‘H2> Analozi

Analozi su Uniderm Asacort, Gitan-N, Asmanex, Mamat, Nasonex, mometazon.

Odredbe i uvjeti skladištenja

pohraniti na temperaturi od 15-25 ° C. Držati podalje od djece.

Trajnost – 2 godine

.

Uvjeti isporuke ljekarni

raspršivanja recepta.

Mišljenje o Underme

Mišljenje o Underme uglavnom pozitivni, učinkovitost kreme za liječenje kože alergijske reakcije s, upala, oteklina, svrbež. Lijek je jednostavan za korištenje, dobra dosljednost, bez mirisa. Trošak kreme naziva prihvatljive ili nizak.

Kao nedostaci često ističu da Uniderm je hormonsko sredstvo.

Cijena Uniderm ljekarnama

Cijena Uniderm za cijev koja sadrži 15 g kreme, otprilike, 30 g –

Lucija Pretić

Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno.

You may also like...