Zelena kava – mišljenje, cijena, gdje kupiti, ljekarna, je li vrijedno toga?

[Ukupno:0    Prosječno:0/5]

Danas, kava se smatra jednim od najpopularnijih napitaka, zahvaljujući tonik svojstva, ugodnog okusa i mirisa. A ako je učinak kave na organizam znamo sve (ili gotovo sve) od svojstava egzotični za nas zelene kave znamo vrlo malo. U ovom članku ćemo pokušati popuniti tu prazninu s obzirom na svojstva sirove kave i njen učinak na tijelo. Osim toga, govoriti o koristi i šteta od ovog napitka, o njegovom nastajanju i recepciji.

Opis sirove kave

Ima li zelena kava

Zbog povećanog u posljednjih nekoliko godina, interes za zeleni čaj, koji ima mnogo ljekovita svojstva, mnogi ljudi su zainteresirani u sljedećim pitanjem: je li zelena kava?

Odgovor: zelena kava je, međutim, ne kao zasebna klasa, ali kao polu redovne crne kave. Osim toga, zelena zrna kave vole koristiti Brazilcima, koji bi trebali biti pravi znalci i ljubitelji ovog aromatičnog napitka.

Green kava nije posljednja pečenje ili toplinska obrada zrna kave prirodnih sorte arabica ili robusta (dvije vrste kave najčešće koriste u obliku nepečenim).

arabica sadrži manje kofeina i masnoća nego robusta raznolikosti. Osim toga, zbog niže kiselosti arabica robusta razlikuje se od više ugodnog okusa i raznih okusa. Zauzvrat kava robusta je jeftinije nego arabica, jer kvaliteta je znatno niža.

To je odsutnost toplinske obrade omogućuje da se očuva kavu najviše antioksidansa, vitamina i drugih hranjivih tvari. Osim toga, prženi grah sami, možete postići najbolji okus, jer je trajanje pečenja utječe na okus i okus pića.

rt b hped boon1 Zelena kava   mišljenje, cijena, gdje kupiti, ljekarna, je li vrijedno toga? Važno! Stvarni zelena kava mora biti uzgojeno u organskom tlu, za gnojiva koja ne koristi sintetička gnojiva i sredstva za kontrolu štetočina.

Naziv

Nije teško pogoditi da je njegovo ime kave primio zelenu boju zrna koji nisu bili podvrgnuti toplinske obrade, te stoga ne stječe karakteristične crne kave tamno smeđu boju.

Kako zelene kave?

zelena zrna kave razlikuju glup boje masline i veći sadržaj vlage u usporedbi s crnom kavom.

zelenu kave je proizvod koji se sastoji od žitarica cjelini bez tragova vitalne aktivnosti insekata ili plijesni. Osim toga, zrna ne bi trebali imati mrlja od različitih boja i mirisa, dokaze o povredi uvjeta transporta i skladištenja sirovina.

Okus sirove kave

U pravednosti treba napomenuti da je zeleni kava nema tih vrlina mu pečeno Crna brata kao besprijekoran mirisa, tamne baršunastim grah i bogatog okusa. No, to ga ne čini manje popularan među ljudima koji cijene kave, ne samo za iznenađujuće okus, ali i za prednosti koje donosi u tijelu.

Dakle, zelena kava ima bogatu travnata-kiseo okus, adstrigentno, pa čak i kiselog okusa, koji će svi ne sviđa (okus sirove kave donekle podsjeća na okus nezrelih persimmons). U procesu prženja zelena kava poprima smeđu boju (iako ne tako bogata kao crna kava).

Metode obrade sirove kave

Postoje dvije vrste primarne prerade, kroz koji kava prođe nakon prikupljanja i čišćenja žitarica. – mokro i suho

Suha obradu

Ova metoda je najstarija i ujedno jednostavno, jer je vodio od početka uzgoja i prerade kave. Preduvjet za takav tretman je dovoljna količina sunčeve svjetlosti.

U suhom postupku sušenja kave se proširila u tankom sloju na suncu i povremeno miješati dok noću da se pokrije grah obavezno, koji pomaže u zaštiti sastojke od vlage. Dva tjedna kasnije, ovaj sušenje kava voće očistiti od kože pomoću posebne instalacije.

Treba napomenuti da u područjima s nedovoljnom količinom sunca koristiti mehaničku kosu, te se smanjuje vrijeme sušenja, te je 2 -, 3 dan

Mokra obrada

Ova metoda je težak, međutim, i dobiti to je izlaz kave su kvalitetniji, pa je sasvim prirodno da mokri sušenje se koristi uglavnom u obradi elitnih razreda kave.

Proces vlažne obrade uključuje nekoliko koraka: pregled

  • 1. faza:. Razvrstavanje aparat za voće, koji bi trebao biti dobro zrelo
  • 2. faza:. Ubrani plodovi su smješteni u posebnom mlinu, u kojoj je piling od zrnaca
  • 3. faza: Od zrna ukloniti komada pulpe preostalih nakon liječenja mlin. Da biste to učinili, sjeme se stavlja u vodu za jedan dan, nakon čega se meso odvaja lako pod pritiskom vode (to je visoka cijena postupka, jer je zemlja specijalizirana za uzgoj kave, koji se nalazi u blizini ekvatora, a time i voda je u kratkom opskrbe).
  • 4. korak.. Sušenje žitarica

Nakon obrade zrna se šalje u skladište, gdje oni prolaze strogu kontrolu kvalitete i razvrstani

Gdje raste zeleni kavu?

Rodni sirove kave, kultura uzgoja koja ima oko 800 godina, je pokrajina Kaffa, koji se nalazi u Etiopiji. To je odavde, a ne iz Brazila, kava je počela sa pobjedničku ožujka diljem svijeta.

rt bur bow1 Zelena kava   mišljenje, cijena, gdje kupiti, ljekarna, je li vrijedno toga? Prema arapskoj predaji, jedan dan koze nakon jela kave, cijelu noć budan, trčanje okolo i frolicking da nije izbjegao pozornost pastira Kaldim, koji je odlučio testirati efekt crvenog ploda grm s lijepo sjajan zeleno lišće. Ali pastir pripremio piće ima neugodan okus. Frustriran Kaldim bacili grane s voćem u vatru, a nakon nekoliko minuta osjetio je opojni miris. Pastir ponovno pripremili piće, ali od pržena zrna kave. Kaldim u piću mirisnog i ukusnog napitka, osjećati svježe tijekom dana i cijelu noć. Tajna vedrinom pastir rekao opatu obližnjeg samostana koji je pokušao tonik efekt piće na sebe i svojih redovnika, koji su uz pomoć kave kasnije borio protiv sna tijekom noći molitve.

Skladištenje

Pohrana život zelene kave je jedna godina. U isto vrijeme dobre uvjete za njegovu pohranu su vlaga, definirana je kao 50 posto i temperature 25 stupnjeva.

Važno! Hranjive tvari i druge korisne tvari sadržane u zelenom kavom izgubio tijekom dugotrajnog skladištenja, kao i zbog izloženosti svjetlosti ili topline.

Netlogu

Sastav i svojstva sirove kave

Kava stablo smatra jedinstveni prirodni laboratorij koji sadrži više od 1200 aktivnih tvari, među kojima mikro – i makro hranjivih tvari, vitamina i antioksidansa.

Zanimljivo je da se tijekom obrade zrna, prerade i pripreme, kemijski sastav produkta modificira.

Zatim, uzeti u obzir osnovne i najvažnije komponente sirove kave da je ovaj proizvod duguje svoje ljekovitosti.
Kofein
Zelena kava sadrži malu količinu tvari (u odnosu na crnu kavu).

READ  Phendora Garcinia -opinions, komentari, cijena, forum

Efekti kofeina na tijelo:

  • poboljšava mentalne i fizičke aktivnosti, pod uvjetom da potrošnja u razumnim granicama (inače može doći do poremećaja normalnog funkcioniranja CNS);
  • smanjuje umor,
  • pospješuje ubrzanje metaboličkih procesa,
  • poboljšava pamćenje;
  • stimulira djelovanje kardiovaskularnog sustava;
  • sprječava nakupljanje masnoća;
  • ublažava grčeve.

tanina
tanina čini biološki film koji sprječava negativno djelovanje na organizam putem raznih vanjskih i unutarnjih čimbenika.

Akcija:

  • smanjuje propusnost kapilara;
  • doprinosi sužavanja krvnih žila;
  • neutralizira učinak bakterija;
  • potiče zacjeljivanje rana;
  • normalizira na gastrointestinalni trakt,
  • bori s simptomatično što su teški metali i otrova biljnog porijekla.

klorogenska kiselina
Organska kiselina je snažan antioksidant, pomaže očistiti tijelo od slobodnih radikala. No, sadrži samo klorogena kiseline u sirovom kave u procesu pečenja, ova kiselina se pretvara u jednostavnije organske proizvode koji daju kavu prepoznatljiv (malo adstrigentno) okus.

Akcija:

  • smanjenje u brzini apsorpcije ugljikohidrata, sprječava nakupljanje tzv potkožnog masnog tkiva,
  • stimuliranje funkcioniranja središnjeg živčanog sustava, cirkulatornim i dišnog sustava;
  • normalizacija probave
  • stimulacija metabolizmom dušika,
  • jačanje konstrukciju molekula bjelančevina,
  • smanjenje rizika od razvoja tip II dijabetesa

Teofilin
Akcija:.

  • smanjivanje kontrakcije glatkog mišića (teofilin opuštanje mišića kao bronha i krvnih žila)
  • povećani protok krvi bubrežna;
  • normalizacija dišne ​​funkcije,
  • zasićenja kisika u krvi;
  • snižavanje koncentracije ugljičnog dioksida;
  • stimulacija srčane aktivnosti povećanjem sile i učestalost srčanih kontrakcija,
  • spuštanje zvona krvnih žila;
  • smanjenje rizika od tromboze.

aminokiseline
Aminokiseline su odgovorni za puni razvoj tijela i održavanje njegovo pravilno funkcioniranje.

Akcija:

  • poboljšana apsorpcija vitamina i minerala;
  • proizvodnja antitijela koja pomažu u borbi protiv virusa i infekcija;
  • proizvodnja hormona, poboljšava metaboličke procese;
  • proizvodnju hemoglobina, koji osigurava kisik u stanicama tijela;
  • promovirati rast mišića i brz oporavak mišića nakon treninga;
  • uništavanje potkožnog masnog tkiva;
  • otupljivanje apetita;
  • smanjenje napetosti krvnih žila,
  • uklanjanje radionuklide i soli teških metala.

pregled lipida pregled lipida pružaju sintezu većine hormona odgovornih za pravilno funkcioniranje živčanog sustava.

tanini
Ove tvari za kavu dobiva karakterističan kiselost.

tanini, u kombinaciji s organskim kiselinama, ubrzati metabolizam i smanjuju koncentraciju glukoze u krvi.

Fibre
Akcija:

  • normalizacija crijevne mikroflore,
  • eliminirati višak “loš” kolesterol;
  • stimuliranje prirodnog gubitka težine,
  • povećani protok krvi u krvnim žilama od malih zdjelice;
  • obnova mokraćnog sustava;
  • proces normalizacija probave
  • ublažavanje simptoma alergijske reakcije s;
  • ojačan imunološki sustav;
  • smanjuje rizik od razvoja srčanih i vaskularnih bolesti;
  • sprečavanje razvoja raka.

Trigonelline
Trigonelline u procesu pečenja je uništen, kao posljedica toga, dovoljno velike količine nikotinske kiseline.

djelovanje nikotinske kiseline: pregled

  • bi se osiguralo pravilno rast tkiva;
  • poboljšati metabolizam masti;
  • smirivanje živčanog sustava;
  • promicanje razvoja želučanog soka;
  • pad tlaka;
  • omogućiti razvoj tih hormona kao estrogen, progesteron, testosteron, inzulin, tiroksin i kortizona,
  • povećanje pokretljivosti zglobova;
  • normalizacija probave
  • održavanje optimalne glukoze u krvi;
  • aktivacija i normalizacija aktivnosti mozga;
  • vazodilatacije;
  • normalizacija krvnog protoka,
  • poboljšanje jetri;
  • regulaciju kolesterola i lipoproteina

Eterična ulja Netlogu Akcija:.

  • regulaciju kardiovaskularnog sustava;
  • eliminirati upala;
  • omekšati kašalj;
  • povećati iskašljavanje sluzi iz bronhija;
  • neutralizaciju učinka bakterije,
  • poboljšati funkcioniranje probavnog trakta.

Svojstva zelene kave

  • masnoće spaljivanja;
  • celulita,
  • protuupalno;
  • antioksidans;
  • tonik,
  • antifungalni;
  • antivirusno;
  • raka;
  • antispazmotik;
  • diuretik;
  • laksativ;
  • dekongestivi.

Utjecaj sirove kave

Kako zelene kave?

Kofein, koji u malim količinama nalazi se u zelenoj kavi, ne samo da regulira i jača procesa pobude izravno u moždanoj kori. To doprinosi, prvo, povećati mentalnu i fizičku aktivnost, a kao drugo, ubrzanje svih metaboličkih procesa u tijelu.

Green aparat (zbog prisutnosti nikotinske kiseline), pomaže da se ubrza metabolizam, a time i povećanje brzine spaljivanje masti. Kukuruz biljke su bogat izvor vitamina, aminokiselina i minerala koji pomažu održavanju normalnog funkcioniranja tijela.

rt bck bow1 Zelena kava   mišljenje, cijena, gdje kupiti, ljekarna, je li vrijedno toga? Green kave smanjuje se potreba za glukoze je oko dva puta, čime se podešavanje i kontroliranje razine šećera u krvi. Na kraju, pomoću zelene kave, manje potrebe za slatkišima.

Jedan od nesporne prednosti zelene kave je svoje sposobnosti da suzbije apetit i tupi osjećaj gladi (a znamo da je prejedanje često dovodi do nekontroliranog debljanja i formiranje viška tjelesne masti). Jednostavno rečeno, zelena kava potiče gubitak težine i sprječava zapošljavanje extra pounds.

Isto tako važno je činjenica da je zelena kava značajno smanjuje zalihe masnoće, tako da svaki put nakon jela i konzumiranja šalicu ovog napitka tijelo mora tražiti tzv dopunskih izvora energije, koji postaju višak masti. Rezultat: učinkovit masnoće spaljivanja po tijelu, bez uporabe sintetičkih droga koji često imaju negativan učinak na tijelo i funkcioniranje pojedinih sustava

.

Green ekstrakt kave smanjuje krvni tlak, snižava koncentracije kolesterola u krvi (podsjetiti da prekomjerna količina kolesterola često je glavni uzrok poremećaja u srcu). Dakle, redovito konzumiranje sirove kave je odličan za prevenciju od raznih kardiovaskularnih bolesti.

Učinkovitost zelene kave

Visoki učinkovitost proizvoda kao što su zelene kave, prvenstveno zbog svojih doista jedinstvenim prehrambenim svojstvima.

Prvo, ona sadrži prirodne antioksidanse, poticanje razgradnju nakupina masnih stanica. Ako je tradicionalna crna pržena kava pomaže razbiti oko 14 posto masnog tkiva, zelena kava uklanja više od 45 posto masnoća. Zaključak: zelena nepečeni kava je 3 puta učinkovitiji razdvaja masnog tkiva u odnosu na normalnu kavu. Osim toga, antioksidansi pomažu eliminirati slobodne radikale.

Kao drugo, u tijeku izgubiti extra pounds koža gubi elastičnost i postaje zdrava i lijepa.

Treće, zelena kava nije štetna u umjerenim količinama šteti tijelu jer sadrži male količine kofeina (što je to element koji je uključen uz kavu je najveća prijetnja zdravlju uz prekomjerne potrošnje). No, u umjerenim količinama kofein je koristan samo kao zasićuje tijelo s energijom potrebnom za održavanje vitalnosti i aktivnosti tijekom dana.

Četvrto, zelena kava blagotvoran učinak na aktivnost mozga, čime se povećava učinkovitost.

Koristi i štete

Prednosti zelene kave

1. Potiče izgaranje masnoća.
2. Aktivira metabolizam.
3. Osjećaj gladi.
4. Smanjuje apetit.
5. Normalizira sadržaj šećera i kolesterola u krvi. Pregled 6. Uklanja otpada i toksina.
7. Sprječava starenje kože. Netlogu 8. Ublažava upale,
9. Štiti od UV zračenja.
10. Pomaže poboljšati metabolizam.
11. Poboljšava cirkulaciju krvi.
12. Normalizira rad krvožilnog sustava.
13. Normalizira žlijezde unutarnje sekrecije.
14. Poboljšava pamćenje.
15. Regulira probavni trakt.
16. Poboljšava raspoloženje.
17. Jača kosti i mišiće.
18. Normalizira crijeva.
19. Potiče mentalnu i fizičku aktivnost.
20. Eliminira glavobolja,
21. Poboljšava funkcioniranje viši živčani sustav.
22. Pospješuje rast i jačanje kose.
23. Smanjuje oticanje po izlučivanje viška tekućine.
24. Potiče razgradnju šećera i inhibira transport glukoze u krvi, što se koriste u liječenju dijabetesa.
25. Sprječava začepljenje krvnih žila.

Šteta na zelenu kavu

Kao što je gore spomenuto, to je kofein predstavlja prijetnju za zdravlje stanje svog prekomjernog unosa. Uzmite u obzir negativne učinke ove tvari.

READ  Vitaelife Pharma Vitamin D3 - koliko to košta i da li se isplati kupovina

1. Sistemska primjena kofein u visokim dozama (1.000 mg na dan ili više) mogu uzrokovati živčane stanice i na kraju dovode do ovisnosti.

Simptomi „kofeinom” ovisnosti: pregled

Kada zarazna tonik svojstva kave su se postupno smanjuje, čime bi se postigla željeni (ili prošlosti) učinak će zahtijevati povećanje uobičajene doze ,

2. Dugotrajna stimulacija živčanog sustava kroz kava je razlog da je tijelo stalno u pobuđenom stanju, a time i živčani sustav doživljava sustavna stres. Takav stres ne samo da troše živčane stanice i remeti normalan rad svih sustava u tijelu.

3. Konzumacija kofeina u velikim dozama može potaknuti razvoj psihoze, epilepsija, paranoje i neopravdanog agresije.

4. Kava stimulira aktivnost srca, poticanje vazomotornog centar i ucasa puls. Osim toga, kofein izaziva blagi porast krvnog tlaka. Dakle, velike količine kave (crna i zelena) se ne preporučuje za osobe s hipertenzijom i ishemije.

U principu, opasnost piće za sustav srca ovisi o sljedećim čimbenicima: pregled

  • kardiovaskularne bolesti i nasljedna predispozicija za njih
  • mase;
  • nepravilna prehrana;
  • niska fizička aktivnost.

5. Kava „vrućine” tijelo kalcij, magnezij, kalij, natrij, vitamini B1 i B6, što može dovesti do sljedećih ozbiljnih problema:

Zaključak: čak i zelena kava treba konzumirati u umjerenim količinama

Vrste zelene kave

Prirodne zelena zrna kave

Danas, prirodna zelena zrna kave na veliko dolazi uglavnom iz zemljama poput Indije, Etiopije, Brazilu i Kolumbiji. S povećanjem potražnje za ovaj proizvod raste količina kave priloženog.

Green zrna kave može se provesti s monosort (tj kave koji pripadaju iste vrste i stupnja, i sakupljeni iz jednog nasada) ili u pomiješanu obliku koji se sastoji od miješanja različitih klasa da se dobije poseban okus i miris napitka. Često uklopljena zelena kava uključuju ne više od 13 sorti, uz miješanje uzima u obzir veličinu i gustoću od žitarica. Osim toga, važno je da se zrna sve dok se miješanje proces bili tretirani na isti način, inače pečena će biti neujednačena.

U sirovo zeleno kava sadrži maksimalnu količinu hranjivih tvari.

Raw (ne pržena) zelena kava

Stalno korištenje sirovih zrna kave koji nisu prošli postupak pečenja, pridonosi stabilne mršavljenja zbog sadržaja u zrna klorogenih kiseline, koja je uništena tijekom pečenja. Ova tvar razgrađuje masti u crijevima, čime se sprječava njihovu apsorpciju u krv.

nepržena kava ima najveću (Premium), prva i druga razreda. Prema europskim standardima, podliježu prodaju samo zrna Premium. No, američki (i svjetskih) standardi za odabrani razred Specialty (Specialty), koji ispunjavaju najviše standarde kvalitete. To je kava pripremljena od sorti Specijalnost, danas se poslužuje u kafićima i restoranima.

Obične žaru zelena kava

Zelena zrna kave, prošli toplinska obrada, gube svoja specifična ljekovita svojstva, jer u procesu pečenja, neke od tvari sadržanih u plodovima biljke, se pretvara u drugu. Na primjer, kada pečenje podjelu klorogenih kiseline, sadržaj koji se vrednuju i zelene kave.

No, pržena kava ima mnoge korisne osobine. Glavna stvar je da se prže zrnca, jer je stupanj doneness će utjecati ne samo okus i okus napitka i sadržaj hranjivih tvari u njemu.

Kod kuće je metoda toplinski kontakt prerade žitarica (prženja u tavi ili u pećnici). Nedostatak ove metode je da laik teško je odrediti spremnost proizvoda. Znaci, sredinom sjeme mora biti pečeno, a vanjski dio ne bi trebalo spaliti

Prizemlje zelena kava u prahu

prahu (ili mljevene) zelene kave mogu se kupiti u gotovom obliku, a može se samljeti. Dobiveni prah se može koristiti za pripremu svoje omiljeno piće i može biti uključen u sastav anticelulitnim, čišćenja i regeneracije kozmetike.

za pripremanje kave kao napitka 2 čajne žličice praha natočiti čašu kipuće vode i ostavljena da se uliti 5 minuta (po želji, prije upotrebe, da se ocijedi). Pregled

‘H3> Topljivi granulirani zelene kave granulirana kava se dobiva iz praha prošla kroz postupak sušenja raspršivanjem pomoću agregacije, kod kojih se prašak navlaži da se formiraju granule. Dalje, kava u prahu pod snažnim pritiskom pare pretvara u male grude kuglica.

Važno! Intenzivno tlak mijenja molekularnu strukturu zrna, tako da su ljekovita svojstva zelenog kave puno izgubio. Netlogu

‘H3> liofilizirano sirove kave liofilizirano kave, također poznat kao uklopljenom Dryden, proizvođač „liofilizacija”. Pri pripremi ovaj tip topljivog ekstrakta kave kave biti brzo smrznut pri vrlo niskim temperaturama, što zauzvrat uzrokuje led kave aglomerat, od kojih se pomoću vakuuma, visoke temperature i ispušni odstrani sav višak tekućine. Tada je gotovo suha kava monolit je podijeljen u gustim i homogenih kristala i piramide.

Takav skup tehnologija proizvodnje zamrzavanjem sušene zelene kave, koji se okreće u piće okus i miris koji je najbliži prirodni, dovela je do svoje visoke cijene.

upute za uporabu zelena kava

Kako samljeti zelenu kavu?

Brušenje grah jedan je od najvažnijih faza u izradi bilo kave, uključujući i zelene. Prizemlje kave za intenzivan identifikaciju okusa i izbor aroma eteričnih ulja. Dakle, finije mljevenje veća dodirna površina između vode i kave, i ovaj omjer utječe na brzinu ekstrakcije.

Treba napomenuti da je sirova zelena zrna kave imaju visok stupanj tvrdoće i gustoće, pa ih samljeti pomoću običnog kuhinjskog brusilica je izuzetno teško. Iz tog razloga, umjesto električnog mlinca preporuča se koristiti mali mlin, dizajniran za ručno brušenje. Njihova glavna razlika od električnih modela je da zbog niske brzine zrna kave neće biti grijani i, dakle, izgubiti svoj okus, miris i korisna svojstva.

Važno! Zelena aparat treba biti izmrvljena tako relativno grube (veličina zrna mljevene treba biti oko 1,5 x 1 mm). Kako bi se olakšalo postupak mljevenja, prethodno natapanje zrna u hladnu vodu.

U nedostatku tijela za ručno brušenje, možete koristiti ručno meso brusilica, tvrdo i ukočeno lopatice koja može mljevenje čvrstog zrna zelene kave.

Bilo da želite pržiti?

Pečenje zelene kave povećava za okus kvalitete piće, smanjuje razinu kofeina i isto tako više sviđa mljevenja zrna.

Ako se zelena kava će se koristiti kao tonik i lijekova za mršavljenje, žitarice se suše samo malo na suhoj tavi. Važno je da se spriječi promjenu boje granula i pojave bilo kakvih mirisa.

Osim toga lagano suši zelena kava je puno lakše samljeti. Iako sadrži male količine kofeina i pohranjeni maksimalan broj hranjivih tvari i klorogena kiseline, ubrzava metabolizam i ima mnoge druge osobine koje su korisne za tijelo.

Ako je prioritet je okus kvalitete zrna kave su pržena prije nego što su stekli svjetlo smeđe boje u roku od 15 minuta na suhoj tavi.

Kako ispeći zelenu kavu?

Zelena zrna kave pržena na principu sjemenki suncokreta ili kikiriki u tavi (u pećnici je bolje da ne pržiti, jer u tom slučaju zrno je problematično miješati, i time, sirovina neravnomjerno zapečene).

READ  Ostelife - cijena, gdje kupiti, kako se to radi

Pečenje od kave se preporuča korištenje lijevanog željeza kuhanje koja je prethodno zagrijan. Poželjno je izdvojiti zaseban tavu, jer kava ima tendenciju da se lako apsorbira sve mirise.

Dakle, na dnu prethodno zagrijanu tavi sipati zrna u jednu (maksimalno dva sloja). Počinje proces kuhanja na laganoj vatri, čiji intenzitet postupno treba povećati (ali previše vatra ne može učiniti, jer to može uzrokovati zrno brzo će izgorjeti i postati gorak). Tijekom pečenja, trajanje koje je 5-15 minuta (ovisi o namjeni korištenja zelene kave i osobnom ukusu sklonosti), zrna pomeshivayte stalno s drvenom lopaticom. Za dulje prženjem žitarica će steći bogato smeđu boju i okus, sadržaj kofeina u njima će se značajno povećati.

Faza prženje kave
1. Kupnja zrna svijetložute boje i arome travnatim,
2. Oslobađanje vode graha, koja kava će početi „dima”. Netlogu 3. Pojava „prvog praska”, što znači da je proces prženja je ušao u svoju aktivnu fazu. Tijekom ove faze, šećera sastojak žitarica, početi da se caramelized, a zatim kao voda isparava, a njihova struktura je oborio. Sažetak: eterična ulja iz sjemenki izaći. Nakon pojave „prve pukotine” možete ispuniti Vaš pečenje u bilo koje vrijeme (to sve ovisi o vašem ukusu preferencije).
4. Nastavak karamclizacijc i oslobađanje grah ulja. Dok su grah početi povećanje u veličini i potamniti. Netlogu 5. Pojava „drugi prasak”, koji je u svom intenzitetu je mnogo slabiji od prve. U ovoj fazi pečenja komadiće grah može „letjeti” iz tavi, stoga budite oprezni i zaštitite svoje oči od pada čestica. Netlogu 6. Uklanjanje pržena kava iz topline. To treba imati na umu da proizvod za neko vrijeme će se „prošetati” zbog svoje temperature. Dakle, ljubitelji slabe kave pečenja preporučljivo je isključiti štednjak unaprijed.

To je važno kako bi se izbjegle vrlo tamno pečena, uz pojavu zrna guste i oštar pare (na činjenicu da u ovoj fazi postoji potpuna sagorijevanje šećera i razaranja strukture zrna, pri čemu je ovaj napitak će biti loše i vrlo gorak).

Kada je kava „do”, treba sipati u zdjelu, pokriti s debelom papiru i ostaviti najmanje šest sati za hlađenje i uklanjanje viška ugljičnog dioksida, koji je u radu pomoću igle, možete napraviti nekoliko malih rupa.

Cold kava očistiti od ljuske i mase.

Važno! Kad tlo samo pržena zrna kave će steći gorak okus i gorčine.

Aparat pohranjeni u zatvorenom spremniku na tamnom i suhom mjestu.

Važno! Kada prženje kave neprihvatljivo korištenje ulja.

Kako skuhati?

skuhati zeleni kava može biti pomoću lonac za kavu, Turci, Francuzi press, percolators, espresso strojeva.

Priprema sirove kave u lonac za kavu
lonac napunjen vodom i staviti na vatru. Kada se temperatura vode doseći 90 – 95 stupnjeva (to jest, početna prodor vode do vrenja), posuda je uklonjena iz topline, i zatim se doda kavu grubo ili srednjeg mljevenje. Miješano piće je ostavljena maceracijom 3 do 5 minuta, a zatim izlije u prethodno zagrijanom Kupa (po želji kave se može zategnuti).

Priprema zelene turske kave u džezva
Turk s hladnom vodom, staviti na vatru i grijani (ali ne do te mjere kipuće vode). Zatim se Turku, dodati 2 – 3 TSP kavu, sitno tlo i kuhana na laganoj vatri. Dok je kava je uklonjena iz topline kad vidite pjene. Nakon što je pjena slegne, Turk je ponovno poslan na štednjaku. Takva se manipulacija se vrši 3 do 4 puta, nakon čega je miješano piće, te je prenesena u čaše, prethodno zagrijan tople vode.

Priprema sirove kave pomoću francuski press Netlogu 1. Dio stakla francuskog tiska se grije toplom vodom, nakon čega spajanjem u spremnik napuni mljevenom kavom, grubo tlo (kava srednje ili fino samljeti biti, prvo, curiti kroz filter, i drugo, teže gurnuti pritisnite) ,
2. Kava preliti vrućom vodom i miješa.
3. Francuski tisak s poklopcem, ali je filter ne stisne u trajanju od 3 – 5 minuta (sve ovisi o tome kakav tvrđave želite dobiti izlaz)
4.. Rod se polako pokrenuo, izostavljajući filter.
5. Odvojen je od kave, tekućina je stavljena u prethodno zagrijanu čaše.

Sve je to moguće jednostavno kada koristite aparat za kavu ili aparat za kavu, u kojoj su svi procesi automatizirani. Svatko može izabrati najoptimalnije varijante cijena, kvaliteta, opseg i metode pripreme napitka.

‘H3> doziranja Prema studijama, optimalna doza sirove kave, je jedna ili dvije šalice dnevno (ili 10 g). Kada to zeleni kave ekstrakt zrna doziranje smanjuje do 0.8 g na dan (ili dvije vrećice), kao što je ekstrakt ne sadrži balastnih tvari.

Tečaj

Tečaj zelena kava je individualan i ovisi o karakteristikama ljubitelj pića i njegovog zdravstvenog stanja. Ako je zelena kava uzima kako bi se dobili osloboditi od viška funti, trajanje njegove uporabe ovisi o ciljevima – to je, koliko extra pounds trebate izgubiti
.

Kako piti zeleni kavu?

Zelena kava bi trebala biti pijan bez dodavanja šećera, 15 minuta prije ili pola sata nakon jela.

Imajte na umu da uz istodobnu konzumiranja alkohola i duhana kave povećava razinu kolesterola u krvi. Osim sirove kave (iako u manjoj mjeri nego crna) pojačava učinak duhana i alkohola.

Kako je kofein pomaže isprati iz tijela takvih tvari kao što su kalcij, ljubitelji ovog pića se preporučuje (nadoknaditi njegove učinke) uključiti u prehrani sir, sir, mliječni proizvodi i riba.

Konačno, prekomjerna konzumacija kave smanjuje tekućinu iz tijela. Iz tog razloga, oni koji piju velike količine kave, preporuča se piti oko 1,5 -. 2 litre vode dnevno

Kontraindikacije

ozbiljno ograničiti ili potpuno isključiti iz prehrane zelene kave, preporučuje se u sljedećim slučajevima: Netlogu

  • Osjetljivost na kofein: Poticajni učinak ove tvari povećava anksioznost, anksioznost i razdražljivost i glavobolja
  • .

  • Poremećaji spavanja: kofein tonik vrijedi za 3 – 8 sati (kad se koristi u zelenoj kavi taj učinak značajno smanjeno)
  • .

  • Problemi s gastrointestinalnom traktu., U nekim slučajevima, kofein može djelovati na želudac nadražujuće, pogotovo ako imate sindrom iritabilnog crijeva ili čir
  • Hipertenzija.
  • Povećana živčani podražljivost.
  • Dojenje.

s oprezom zelena kava treba poduzeti trudna, pitanje o svrsishodnosti prihvat i doziranje pića odlučuje liječnik.

And of course, coffee (even green) should not be given to children who have this product can trigger the development of conditions such as:

  • enuresis;
  • involuntary twitching of the eyelids;
  • constant anxiety;
  • raspoloženja;
  • tearfulness;
  • aggressiveness.

Side effects green coffee

Green coffee consumed in large doses, can cause such disorders:

It is extremely important to control the intake of coffee and to remember that everything is good in moderation.

Lucija Pretić
About Lucija Pretić 127 Articles
Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni. iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć. Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri. Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno.